Reisverslag Amsterdam
Door: TEAM ZIJDEROUTE 2011
14 September 2011 | Nederland, Amsterdam
verschillende plekken in Duitsland worden uitgezet. Echter dit jaar was een slecht jaar, vanwege ziektes onder de bijen, zijn er nu nog maar 200 volkeren over. Hij wijt dit onder
andere aan het intensieve gebruik van bestrijdingsmiddelen in de landbouw. Het baart hem zorgen dat dit gebeurt, want zonder bijen kan het leven er heel anders uit gaan zien. Maar ja, we willen nu eenmaal alles zo goedkoop en blinkend mogelijk in de winkel hebben liggen.. Als ik NL binnenkom ter hoogte van Raalte, rijd er plots een vrachtwagen uit Weert voor mij. Als ik bij het stoplicht naast hem sta zeg ik tegen de chauffeur dat ik uit Rooy kom, waarop hij naast hem wijst en zegt, hae aug ! Dan zie ik een bekend gezicht tevoorschijn komen, Ivo zit naast hem !! Des tog neet te geluive ! Ivo vraagt of ik niet naar Rooy kermis ga, en ik vertel hem dat ik eigenlijk nog geen zin heb om naar huis te gaan.
We vervolgen onze eigen weg, en ik rijd naar Amsterdam vandaag. Via Kenny Vos ( Motoport Echt ) ben ik in kontakt gekomen met YAMAHA NL. Ook zij volgen de reis en willen wel weten hoe de motor zich heeft gehouden tijdens de trip. Aangekomen bij het hoofdkantoor wordt ik
gastvrij ontvangen door Hans Groenendijk en Ton van Geenhuizen. Enthousiast vertel ik hun mijn bevindingen over de Yamaha XT 660 Tenere, plus de + en - punten. Maar punt blijft dat ik nu 25.000 km gereden heb zonder noemenswaardige problemen. De grootste pluspunten zijn de wendbaarheid/handling van de motor in alle terrein en het benzine verbruik ( gem. 1 liter op 25 km ). Door het relatief lage vermogen van de Yamaha ( 48 pk ) heb ik met de Conti's ruim 20.000 km kunnen sturen ! De tandwielperikelen horen bij het normale onderhouds/slijtage
patroon. De omstandigheden waar ik onder gereden heb zorgen ervoor dat slijtage nu eenmaal onvermijdelijk is. Ook het olie gebruik is met 1 liter op 25.000 km niet noemenswaardig en het K&N luchtfilter heb ik tot nu toe 1 keer schoongemaakt. Het enigste minpunt wat ik heb ervaren is de slijtage van de rubberen dempers in de naaf van het achterwiel. Deze heb ik enkele malen moeten verwisselen, maar Yamaha had mij diverse set's onder garantie meegeven. Na de koffie helpt Hans ( THANKX ! ) mij bij het vinden van een
overnachtings plek. Daarna neem ik afscheid van Yamaha NL en rij richting Motoport Amsterdam
waar ik mijn voorband laat vernieuwen voor een fris exemplaar.
Tijdens de reis is het mij opgevallen hoe bekend/berucht Amsterdam in het buitenland is.
Veel mensen die ik gesproken heb willen weten of alle geruchten ook kloppen.. Ik besluit dan maar om de komende dagen dit zelf gaan te ervaren ! Aangekomen bij het B&B adres blijken er nog meer gasten te zijn. Er slaapt ook een rockband uit UK, en zij spelen vanavond in
Alphen a/d Rijn. Het is niet erg druk in de zaal, die vergelijkbaar is met de Bosuil in Weert. Al pratende met andere muziekliefhebbers attendeerd mij iemand erop dat er in Tiel dit
weekend Appelpop is. Klinkt goed, en het programma zelfs nog beter ! Het is een gratis festival met klinkende namen als Golden Earring-Kane-Triggerfinger-Dewolff. Ik besluit om
de volgende dag een kijkje te gaan nemen, het weer is goed. Appelpop blijkt een leuk en gezellig festival te zijn, en ik geniet van het optreden van Triggerfinger. Amsterdam
blijft een verhaal apart. Ik bezoek het Anne Frank museum en de rest van de dag loop ik door deze veelzijdige stad, met de vele grachten en toeristen. Stramproy is dit weekend
in de ban van "Rooy kermis", dus ik wacht mer effe met het plaatsen van dit verslag. De meeste lezers hebben "dees daag" wel andere dingen aan hun hoofd..Ik heb besloten om de kermis dit jaar te laten schieten, en over te gaan naar Plan C !!! Het reizen bevalt mij zo goed dat ik de oversteek heb gemaakt naar Engeland. Daarna schakel ik over naar plan D, en komt het einde van deze geweldige reis in zicht :(
All good things come to an end ! CU Frenkx
14 September 2011 - 18:33
Www.Lifeisjoy.nl:
Zo een enorme reis en dan nog even om via Amsterdam en de UK: Petje af.
Als echte Tielenaar ben ik natuurlijk ook even naar Appelpop wezen kijken, maar ik heb niet opgelet of ik ergens een Tenere zag staan. :)
Hoe dan ook, weer van harte welkom in Nederland/Engeland.
14 September 2011 - 19:02
Marjo Mostert:
Ha Frank vandaag Dirk gezeen ig zék is Frank noe nog neet toes.Né zeet dur, ig zek wo zitj dé noe den nog haha Enne bisse neet bliej asse weer no Limburg kins komme Ig wins dig nog un fijne reis en toet, weem zal ut zégge? Gr oet Belsch -
14 September 2011 - 19:33
Tom:
Hey frank! Waarom niet ff Raalte aangedaan en een bakkie komen doen!!?? Dacht al dat je richting uk zal gaan! Veel plezier en hou me op de hoogte!!
Mzzl, Tom.
16 September 2011 - 06:06
Dirk En Antonio:
ola hombre, wat is plan D?
We hebben nog een tip voor als je nog wat benzine over hebt.
Via Ierland naar Spanje met de veerboot (Galicie) en dan zo via het noorden van Spanje
(Picos de Europa niet vergeten), kom zo maar terug naar het tankstation Hoop Graad alwaar
er weer een vers tankje benzine op je staat te wachten.