Dag 34
Door: TEAM ZIJDEROUTE 2011
08 Juli 2011 | Iran, Arak
357km
Weer vroeg uit de veren om de hitte een beetje voor te zijn. Ook wel lekker zo
's morgens vroeg rijden want er is bijna geen verkeer. We rijden door een dor
en droog maanlandschap. Bomen zijn er hier niet te vinden. Alle heuveltoppen zijn
kaal en helemaal uitgedroogd, we zitten aan de rand van de woestijn. Langs de
rivieren wordt water opgepompt en het land wordt geirrigeerd. Je ziet dan mais,
suikerbieten en graanvelden. De mensen leven hier van kleinschalige landbouw. We
zien regelmatig herders met kuddes geiten. Ze zijn heel erg vriendelijk en als we
stoppen dan komen ze meteen een praatje maken. Het is een schitterend gezicht zo'n
kudde geiten die over de autobaan loopt. Achterop de herder te voet en meestal zijn
kinderen op een paar ezeltjes er rondom heen. De honden ontbreken natuurlijk ook niet.
Het is al lekker warm, de asfalt weg is super glad en perfect onderhouden.
We zijn aan het genieten als er plotseling een grote mercedes met blauw zwaailicht
verschijnt in de spiegels van Dirk. Hij hoort een sirene en er wordt van alles geroepen.
We stoppen op de eerste parkeerplaats. Shit. Politie. De agenten komen met een brede
grijns op ons af en stellen zich voor. We hebben te hard gereden en denken: nu worden
we geript. Nee hoor, weer helemaal mis. De dienaren van de staat vragen aan ons om
voorzichtig te rijden want het is een gevaarlijke weg. Ze beginnen van alles te vragen
over onze motoren en ze genieten zichbaar van hun vangst. We kunnen zo weer doorrijden.
's middags komen we aan in de stad Arak. Deze stad leeft van het nabijgelegen olieveld.
We stoppen even bij een garage voor olie en een voorlampje en we worden prompt uitgenodigd
voor het eten. We vragen tijdens het eten naar een hotel en de garagehouder stelt meteen
voor om in zijn showroom te blijven slapen. Dat aanbod slaan we niet af dus we liggen nu
tussen de Peugeots op een strakke marmeren vloer. Komt helemaal goed hier in Iran.
Morgen meer nieuws van de drie motaards,
08 Juli 2011 - 23:02
Marjo:
ey mannen...........
eedere daag weer spannendj of d´r ein verslaag oppe meel is. Wiej laat ich auch truk bin van ut werk, altied nog ff kieke. KEEP UT THE GOOD WORK! Blief zoe sjrieve, begeleidtj door ein fotooke, det heltj ut hiej in Rooy auch spannendj ! Dikke kus veur Frank van dien zôster! -
09 Juli 2011 - 09:04
Theo.boonen@ziggo.nl:
Hallo Mannen ,Jelle
Jullie beleven zo te lezen een hoop en het lijkt mij een geweldige ervaring te zijn,schitterend.
Veel succes en een pechvrije reis Theo van de Hobbyist. -
09 Juli 2011 - 10:18
Leon Geelen:
Daag Motaards
Geweldjigge verhaale en as de verslage van eug good laest kin se merke det gae ut good noar eure zin hebtj. Godj zoe door en songer brokke te make, heb nateurlik waal ein vroag: als det het onger weeg zoe heit is rietdj gae dan met ein T shirtje en de korte boks of gewoen met het motorpak aan. Veul plezeer en gooie voortzetting van de reis,
Gr Leon