Dag 25
Door: TEAM ZIJDEROUTE 2011
30 Juni 2011 | Turkije, Ankara
Rustdag
We zitten midden in de vulkaan aan een meer en het is hier heerlijk rustig. Geen verkeer,
geen enkel geluid, geen GSM ontvangst, geen internet, geen stroom. Alleen wij samen met de natuur.
Vanmorgen zijn we eerst lekker gaan bubbelen in een warm water bron en daarna zwemmen
in het warme water van het vulkanische meer. Heerlijk gewoon.
De camping is eigenlijk niet meer dan een stenen hut met plastic er over, heel primitief maar dat
heeft zijn charme.
'Verderop staat een toilet' vertelt de campingbeheerder vol trots. We vragen ons af hoe dit er uit ziet,
zo zonder water of stroom. We gaan er toch maar eens gebruik van maken en lopen er naar toe.
Het blijkt een stenen hut te zijn zonder plafond met midden in de hut een groot gat in een steen.
Als je de WC binnenloopt dan komt je een hele zwerm dikke bromvliegen tegemoet. Als je dan eenmaal
op je hurken zit, dan zie je overal dikke hagedissen zitten, die je met grote ogen aan zitten te staren.
Waarschijnlijk wachten de hagedissen totdat de bezoeker het toilet heeft verlaten, om dan aan
hun feestmaal te kunnen beginnen.
Er komen hier de hele dag Koerdische toeristen langs en het is daardoor erg gezellig. De eerste groep
die langskomt stelt zich heel netjes voor en ze vragen of Jelle soms ziek is, omdat
hij zo mager is. Nee hoor, zeggen we, Jelle is kerngezond maar hij heeft een jonge vrouw.
Vol bewondering gaan de Koerden naar Jelle toe en feliciteren hem van harte. Jel speelt het spel
mee en vertelt vol trots dat zijn vrouw 20 jaar is.
De tweede groep die langskomt zijn ook Koerden, en ze zetten het portier van de auto open. Muziek
keihard aan en de hele groep gaat dansen. De vrouwen plukken bloemen en even later loopt iedereen
met een bloem achter de oren te dansen op de Koerdische muziek. Wij ook maar daar hebben we voor
de zekerheid toch maar even geen foto's van gemaakt.
Daarna herhaalt het zich nog vele malen en we hebben weer een demonstratie gekregen van de
hartelijkheid van de Koerden.
s'Avonds wordt het hier erg rustig en de twee camping beheerders hebben een
kampvuur . We zitten nu lekker kebap te eten bij een knapperend warm vuurtje.
s'Nachts is het hier steenkoud, we denken dat het nog net niet vriest.
Morgen gaat de rit verder naar het oosten, we zitten nu heel dicht tegen de grens van Iran, Irak en
Syrie.
Morgen meer nieuws van de drie motaards.
02 Juli 2011 - 09:31
Henk En Lizet:
Dansen op de Vulkaan, klinkt goed!
of was het de vogeltjes dans?
Jelle, We hadden wel graag de foto's gezien...